Att utbilda en häst

Alla hästar är ständigt under utbildning, vare sig vi är med dem hemma i hagen, ute på skogstur eller på tävlingsbanan; de lär sig hela tiden. Vi tränar dem hela tiden, på gott eller på ont. Låt oss hjälpa dig att minimera det onda och maximera det goda. 

Lektioner

I vår lektionsverksamhet erbjuder vi lektioner där du får vara med och utbilda, rida och hantera våra islandshästar. Allt efter dina och våra hästars förutsättningar. Alla är välkomna oberoende på tidigare erfarenheter. Nedre åldersgräns på minst 14 år, yngre är välkomna utan kostnad som sällskap till vuxna kunder.

Vi inleder alltid med tre introduktionslektioner. Där får du veta hur vi arbetar och testa på de två kommunikationssätten vi använder. 

Välkomstbrev

Lektioner på egen häst

Lektioner där vi jobbar långsiktigt och hållbart för att nå dina mål. Allt från specifik problemlösning, inridning till vidareutbildning.

Exempel på problemlösning kan vara, svårt att lasta i transport, problem vid skoning, hästen bockar, stegrar, drar eller vägrar vid hoppning. Inget problem är först stort eller litet.

Prova-på

I grupper om 4-6 personer får ni prova på grunden i hästens utbildning. Vi pratar häst och dess beteende, visar upp hur träning kan gå till och ni får möjlighet att själva testa.

Träning

Vi tar emot hästar på träning.